Bekijk de webversie
Afbeelding
Psychosofia Post 11
Dag lieve mensen,

Deze Psychosofia Post behandelt het thema "Dualiteit".

Het overstijgen van dualiteit kan onder Meditatie met de 'Mystieke Tekst' en ook met de Kaart 'Helend handelen naar jezelf' worden geoefend.

Persoonlijke ervaringen over dit thema kunnen in een volgende publicatie als inspiratie worden opgenomen.
Mijn hart roept

In de stilte hoor ik het roepen van mijn hart
Ik nu mag zijn mens die ik werkelijk ben

Geen verleiding van mijn denken 
geen dwang van mijn emoties
kan mij weerhouden te zijn
Mens die ik werkelijk ben

Maya heeft haar kracht verloren
Schijn is de droom te boven
                                     Werkelijkheid, het leven doorleven
                                 Mens die ik werkelijk ben
 
DUALITEIT
In de vorige brief heb ik u geïnformeerd over de Heer Sanat Kumara, de Planetaire Hiërarchie en het Hemels spel der Engelen, waarvan Lucifer de lichtdrager is, de drager van de vlam van het geestelijk bewustzijn. Nu wil ik u nader informeren over Michaël, de Behouder.

Hij is in zijn hogere lichtwezen de Heer Maitreya en in zijn hoogste lichtwezen de éne Christus. In het spel der Engelen is Michaël Hij, die de mens behoedt en behoudt in de duisternis, daar Hij het geweten manifesteert in ieder levend wezen. Zo draagt de mens door deze eenheid van licht en duisternis de twee aspecten van die eenheid in zich mee, leven na leven, na leven; Lucifer, de toortsdrager, die de mens door de duisternis van de negatieve aspecten uiteindelijk naar het licht voert; Michaël, de Behoeder, die de mens door het geweten, ondanks de duisternis van het lijden door de negatieve aspecten, behoudt voor de vernietiging van zijn geest.

De kosmische krachten of energieën zijn van oorsprong neutraal, de mens beschikt door zijn vrije wil, of deze krachten positief dan wel negatief gemanifesteerd worden. Er zijn geen duivels of demonen. Al het kwaad ligt in de mens zelf besloten. De mens alleen beslist wat hij zal zijn, een engel of een demon.

Het is wel een kosmisch gegeven dat, zowel negatieve trillingen alswel positieve trillingen zich verdichten, die dan grote krachtvelden worden.

In ieder leven kiest de mens wanneer hij reïncarneert, welke aspecten hij zal gaan doorleven. Zo hebben de twee componenten van de ene waarheid, dat al het werkelijke één is, licht en duisternis, een volkomen gelijkwaardige taak.

Slechts het rad van wedergeboorte geeft de mens de mogelijkheid om Leven na Leven, na Leven, zichzelf door de liefde te kunnen verlossen. De liefde die de oorsprong en de basis van de Kosmos is, zal zich uiteindelijk door de verlossing van het lijden van de negatieve aspecten, in ieder levend wezen kunnen manifesteren. Eens zal de hele mensheid door deze verlossing tot een hogere evolutie van zijn wezen kunnen komen. Dan zal de nieuwe mens de nieuwe aarde en zo de nieuwe hemel bewonen.

Dit zal het zesde wortelras worden. Nog slechts enkele eeuwen scheiden u hiervan. Doch voordat de mens is overgegaan tot dit zesde wortelras zal het totale lijden zijn vuurdoop zijn. Door vuur en alle gevolgen van dien, zult u uw eigen beschavingen vernietigen, opdat u mensen u zelf geheel kunt zuiveren.

Het water zal de maanfase worden, waarin u zich dan zult bevinden, zoals het vele duizenden jaren geleden is geschied. Water geleidt en verzacht, de maanenergie versluiert de zonne-energie, opdat deze planeet niet voorgoed vernietigd zal worden. Deze catastrofes waar ik u over spreek, zullen in de loop der tijden geschieden. Wat onafwendbaar is, zal geschieden, doch kan door de liefde en de goede wil der mensen minder catastrofaal worden. 

Ik zeg u, dat de Planetaire Hiërarchie daarom de hemelse legerscharen heeft gemobiliseerd om de mensheid te helpen. Door met haar spirituele boodschappers en boodschappen op alle niveaus van bewustzijn, de goedwillend gerichte mensen te inspireren, wil de Planetaire Hiërarchie de planeet aarde van de totale vernietiging redden.

Zo verhardt niet in uw twijfel en ongeloof, in uw lafheid en angst, in de bevrediging van uw egoïsche aspecten, doch keer in, onderzoek uzelf, kritisch en eerlijk.
Mediteer, werk en volhardt en Ik zal met u zijn.

Tekst uit het boekje: Het Gevleugelde Woord.
Klik op de link: "Het gevleugelde Woord"
om het boekje te downloaden en te lezen.
Klik of tik op onderstaande link om te luisteren naar een:
"Meditatie en Visualisatie"
Reactie op Psychosofia Post
Heel mooi deze tekst. Het lijkt wel of Zohra deze tekst voor deze tijd heeft doorgegeven. Oorlogen worden niet opgelost door ze te winnen maar door herkenning van en respect voor de innerlijke oorzaak, vergeving en werken aan herstel.
George Remkes
Beste mensen, dank voor post 10. Ik stuur deze post ook door aan mijn cursisten en attendeer hen op de mogelijkheid zich op te geven voor deze mooie manier van delen.
Liefs Johanna
Gedeelte uit het boekje:
“Eenheid van geest in verscheidenheid van vormgeving"
De nieuwe titel van dit boekje is:
“Evolutie door eenheid van geest in verscheidenheid van vormgeving"

Opheffen dualiteit

--- De basis van het nieuwe denken is het opheffen van de dualiteit. Maar ook de opheffing van de gedachten over wat je in je verleden allemaal uitgespookt hebt met daaraan gekoppeld de toekomst, die er zou kunnen zijn wanneer je dat verleden hebt verwerkt. Moet je beide dingen loslaten en alleen in het hier en nu zijn?

Z: De dualiteit van wat is en van wat zal zijn, moet worden opgelost door het nu, door het Zijn. De begeerte om te zijn, om wat is geweest te doen verdwijnen, op te lossen en te transformeren, noodzaakt de mens tot steeds dieper werken met zijn lijden. Tenminste wanneer hij dat doet vanuit de stof, vanuit de persoonlijkheid. Hij wil zo niet meer, hij wil een groot wezen worden, hij wil vrij worden, met legio ideeën daarover.

Wanneer hij het doet alleen vanuit het Zijn, vanuit het besef dat hij de Goddelijkheid in zichzelf is, dan is er geen noodzaak dat hij dit vanuit de verdichting van de stof doet, met emoties, dus gebruik makend van de stof.

--- Is dualiteit de emotie die het 'nu' verstoort?

Z: Dualiteit is het begrip van de ziel dat hij niet in God is. Dat uit zich in de stof in emotie en in lijden.

--- Het gaat voortdurend over het afdalen van het licht, het bewustzijn. Waar komt het licht, de vonk, uit voort?

 Z: Uit het vuur. De vonk heeft dat vuur in zich.

Klik op onderstaande link om het boekje:
“Evolutie door eenheid van geest in verscheidenheid van vormgeving"
te downloaden en te lezen.

Zie ook: www.zohranoachpublicaties.nl
Meditatie
Tijdstip en duur van elke meditatie is voor ieder persoonlijk en kan zelf worden gekozen.

Gezamenlijk meditatie
Elke zondagavond.
Aanvang om half acht.
Gedurende ongeveer een half uur.

Thema "Dualiteit"
Gedeelte uit "MystiekeTeksten Deel 2", pagina 56

Laten we onze harten openstellen,
ons denken verwijden,
totdat zij de oneindigheid van ons hoger zelf zal raken,
zodat in ons hart het vuur van de liefde zodanig zal branden
dat we weten hoe en wat onze handen te doen staan.
Werkend vanuit de vreugde van het hart,
werkend met hetgeen ons werd gegeven,
zodanig werken dat wij in onszelf,
door dit werk tot de aller diepste vrede en vreugde zullen komen.
Kaart: 'Helend handelen naar jezelf'
Mededelingen
Alle publicaties van "Psychosofia Post" worden geplaatst op:
www.zohranoachpublicaties.nl/psychosofia-post/

VGP Psychosofia regiobijeenkomsten. 
Zondagmiddag 12 november in Den Haag. Met als thema de wereld in beweging voor de 2e keer daar de oktober bijeenkomst vol was.
Opgeven kan bij: vgp.psychosofia@gmail.com

In Laag Soeren is er op zaterdagochtend 25 november een bijeenkomst.
Opgeven bij Pia Mensonides: pmensonides@yahoo.com

Berichten
Een activiteit zoals een geplande lezing, een cursus, een bijeenkomst, een oproep of een mededeling, kan in de eerstvolgende publicatie van 'Psychosofia Post' worden vermeld, als deze informatie uiterlijk op de éérste dag van de maand is aangeleverd.

Gelieve alle reacties en berichten per e-mail te sturen naar:
psychosofiapost@psychosofia.nl

Bestuur en medewerkers 'Zohra Noach Foundation'

Websites:
www.zohranoachpublicaties.nl
www.zohranoachfoundation.nl
www.psychosofia.nl
 
Facebook:
www.facebook.com/Psychosofia