Bekijk de webversie
Afbeelding
Psychosofia Post 10
Dag lieve mensen

Deze Psychosofia Post behandelt het thema "Eenheid" uit de energetische handeling 'Genezing in Eenheid'. Onder Meditatie kun je deze handeling zelf uitvoeren.

Persoonlijke ervaringen over dit thema kunnen in een volgende publicatie als inspiratie worden opgenomen.
Eenheid

Zo zeg ik u, wanneer u elkander waarlijk lief hebt,
zal ik bij u zijn. Zo u elkander geestelijk naar het
leven staat, zal ik mij van u verwijderen.
De basis van het heelal, van alles wat leeft in
Gods genade, de enige kosmische waarheid,
dat al het werkelijke één is. Wij allen, u en ik,
alles wat leeft, in de geest zowel als in de stof,
is een eenheid,die bestaat door de hoogste kosmische liefde.
Zo u dan deze ene kosmische waarheid voor uzelf in de stof wilt realiseren, zult u vooreerst het basisprincipe van alles wat leeft moeten begrijpen. Slechts dan zult u het in uzelf tot een werkelijke realiteit kunnen maken. Dan pas zult u het aan uw broeder kunnen doorgeven.

Want ik zeg u dat dit basisprincipe de spil is waar de hele kosmos, al wat leeft, geest en stof, om draait. Dit principe, deze spil, is het gegeven dat al het werkelijke, al wat leeft, een onlosmakelijke éénheid is.

Leef in Gods genade. Maar ook de ander, hoe hij uiterlijk ook van u mag verschillen, leeft in Gods genade. Wat betekent deze zin: 'Leef in Gods genade, maar ook die andere leeft in Gods genade?'

Ik zeg u, dat u allen, ieder mens, de betekenis van deze waarheid in zijn eigen innerlijk heeft.

U allen bent verantwoordelijk voor elkaar; dat is uw hoogste kosmische verantwoordelijkheid. Doch ik zeg u, dat u allen tot deze hoogste verantwoordelijkheid kunt komen door uw eigen verantwoordelijkheid ten opzichte van uzelf werkelijk te beseffen.

De hoogste kosmische liefde is het gegeven, dat ieder mens zichzelf màg, maar ook kàn verlossen. Dit betekent dat ieder mens beslist alleen zelf verantwoordelijk is voor zichzelf, doch daarom juist ook verantwoordelijk is voor zijn broeder.

Alleen de mens die werkelijk tracht zijn positieve aspecten naar de ander uit te stralen en ook eerlijk tracht zijn negatieve aspecten te overwinnen, accepteert en ervaart zijn eigen rol in het kosmische gebeuren. Wij hebben ieder een eigen rol te vervullen op dit grote levenstoneel. Iedere rol is uniek en beslist noodzakelijk in het grote geheel.

Zo weet dan, mijn broeders, dat u geen van allen het recht hebt uw vinger te leggen op de zwakke plek van uw broeder. Bent u uw broeders hoeder? Het recht uw vinger te leggen op de zwakke plek van uw broeder, kunt u alleen verkrijgen zo hij u daartoe uitnodigt.

Leef in Gods genade, met al uw positieve en negatieve aspecten, maar laat ook de ander, uw broeder, leven in Gods genade, met al zijn positieve en negatieve aspecten.

Kijk in uzelf, is uw belerende vinger op zijn zwakke plek niet de pijl die uw eigen zwakke plek al zo vaak heeft verwond?

Ik zeg u, mijn broeders, dat de laatste en moeilijkste stap op het pad van geestelijk bewustzijn, het pad dat naar de werkelijke eenheid met het kosmische leidt, de echte broederschap is, het absolute herkennen van uw broeders zwakke plek in uzelf. Het niet herkennen in uzelf van het negatieve aspect van uw broeder is de oorzaak geweest van duizenden jaren strijd, van het verkeerde begrip van de inspiratie van tweeduizend jaar geleden.

‘Zo gij uw naaste niet bemint gelijk uzelve,
zult gij het Koninkrijk Gods,
het één worden met uw eigen hoogste zielevonk,
niet bereiken’.

Tekst uit het Gevleugelde Woord.
Klik op de link 
om het boekje: "Het gevleugelde Woord"
te downloden en te lezen.
Klik of tik op onderstaande link om te luisteren naar een:
"Meditatie en Visualisatie"
Reactie op Psychosofia Post
Wat een mooie tekst door Zohra gesproken. Het voegt voor mij alles toe aan wat ik op het moment lees en werk in 'De Cursus in Wonderen'. Een heel mooie meditatie. Wat een rust en liefde.
Dank je wel.
Marrie
Gedeelte uit het boekje: "Mystiek van het vernieuwde Christus Bewustzijn"

Eenheid
--- Het is de wil, het 'ik' komt in een diepere laag?

Z: Die komt in een diepere laag, waar dat inzicht nu naar gericht kan worden. Dan denk ik dat mensen zoals jullie in voorbije tijden een behoorlijk inzicht hebben gekregen, maar dat inzicht is dan nog in het mentale en nog niet in de gevoelsgebieden terecht gekomen. En daar moet het terecht komen, wil je er mee kunnen werken. Anders kan je er niets mee doen. Dan blijft het hangen in het mentale bewustzijn. Het heeft ook te maken met de eenheid van al wat is.

De eenheid van al wat is in het kosmische bestel van deze planeet aarde is nu in een overgang waardoor er transformatie kan plaatsvinden. Deze overgang is gebaseerd op oude karmische aspecten en heeft te maken met de vergroting, met de vernieuwing van het bewustzijn, waardoor er kracht komt in de gevoelsgebieden om er mee te gaan werken. Wij zitten nu in de overgangsperiode en dat werkt naar twee kanten.

Het is namelijk je losmaken van het oude en het nog niet zijn in het nieuwe. Wij zijn op weg naar dat nieuwe. Maar in die tussentijd, zal ik het maar noemen, zit je in het middenstuk. Het is niet dit en het is nog niet dat. En dat geeft bij mensen, bij iedereen een mate van angst, ook van eenzaamheid, van weemoed, zo iets van: ik heb mijn oude schoenen weggegeven en ik heb de nieuwe nog niet. Ik heb nog geen geld om nieuwe te kopen, om heel profaan te zeggen. Dat betekent dat je een poos op je blote voeten moet lopen.

Wat betekent dat nu? Dat houdt in dat de mens wanneer hij loopt op zijn blote voeten - dat is heel merkwaardig deze vergelijking - zonder schoeisel, dus zonder bescherming van de tradities, van de geconditioneerdheden, van de veiligheid van de achtergronden, op die blote voeten moet lopen totdat hij zich een nieuwe levensvorm heeft gecreëerd. Dat is echt een revolutie en je ziet het overal gebeuren. En wanneer je dit spirituele inzicht niet hebt, ga je je richten op nog meer en nog grotere bevrediging van het stoffelijk zijn. En dat levert weer al die strijd op, al die ellende, al dat leed.


Klik op onderstaande link
www.zohranoachpublicaties.nl/wp-content/uploads/2020/02/Mystiek-van-het-vernieuwde-Christus-bewustzijn-.pdf
om het boekje: "Mystiek van het vernieuwde Christus Bewustzijn"
te downloden en te lezen.

Zie ook: www.zohranoachpublicaties.nl
Meditatie
Tijdstip en duur van elke meditatie is voor ieder persoonlijk en kan zelf worden gekozen.

Gezamenlijk meditatie
Elke zondagavond.
Aanvang om half acht.
Gedurende ongeveer een half uur.

Thema "Eenheid"
Gedeelte uit "MystiekeTeksten Deel 2", pagina 5 en 6

Wij zijn verbonden met al de bewustzijns,
Wij zijn uw Broeders in de geest.
Van Ons naar u toe is de verbinding van de liefde,
van hoogste kosmische wijsheid,
dat alles is één,
dat alle bewustzijns zijn verbonden met de hoogste universele Liefde.
En dat gij mensheid,
wanneer gij u niet meer verzet tegen deze eenheid,
gij u daaraan wilt overgeven,
in verbondenheid de liefde in u wilt toelaten,
gij werkelijk zult komen tot de hoogste erkenning in uzelf.
 
Kaart: 'Acceptatie, Vergeving, Genezing'

Helende behandeling door Zohra

Zohra heeft in haar praktijk talloze persoonlijke consulten gegeven, en als men daarom vroeg, ook een energetische, helende en genezende behandeling. Van één van die behandelingen met eveneens 'Acceptatie in Vertrouwen, Vergeving in Liefde, Genezing en Heelheid in Eenheid' is een geluidsopname te beluisteren. In deze Psychosofia Post is nog een keer de link naar dit geluidsbestand opgenomen.

Klik of tik op onderstaande link om deze behandeling te beluisteren 

en persoonlijk te ontvangen:
"Helende Behandeling door Zohra Noach"

 

Mededelingen
Alle publicaties van "Psychosofia Post" worden geplaatst op:
www.zohranoachpublicaties.nl/psychosofia-post/

Berichten
Een activiteit zoals een geplande lezing, een cursus, een bijeenkomst, een oproep of een mededeling, kan in de eerstvolgende publicatie van 'Psychosofia Post' worden vermeld, als deze informatie uiterlijk op de éérste dag van de maand is aangeleverd.

Gelieve alle reacties en berichten per e-mail te sturen naar:
psychosofiapost@psychosofia.nl

Bestuur en medewerkers 'Zohra Noach Foundation'

Websites:
www.zohranoachpublicaties.nl
www.zohranoachfoundation.nl
www.psychosofia.nl
 
Facebook:
www.facebook.com/Psychosofia